Niste konektovani. Konektujte se i registrujte se

Desejo proibido / Zabranjena želja

Ići dole  Poruka [Strana 1 od 1]

1 Desejo proibido / Zabranjena želja taj Ned 14 Avg 2016, 16:22

Azor Ahai

avatar
Administrator
Administrator
Desejo proibido


[You must be registered and logged in to see this image.]

Desejo proibido je brazilska telenovela, produkcijske kuće Rede Globo, snimana 2007. i 2008.

Sinopsis:
Priča počinje 1913. godine, u fiktivnom gradiću Pasaperto, u saveznoj državi Minas Žerais, kada supruga pukovnika Franciska "Šika" Fernandesa jedne noći izgubi dete pred porođaj. Taj događaj je jako potresao, pa je narednih dana otišla u pećinu gde se moli svojoj "Svetici u kamenu" da joj pruži priliku da dobije dete. Na izlasku iz pećine je na obali reke videla tek rođenu devojčicu u koritu i odlučila da je zadrži i da joj ime Laura, koje je želela da da ćerki koju nije uspela da rodi.

Radnja se premešta u tridesete godine 20. veka. Laura je izrasla u prelepu devojku, i pohađa školu za devojke. Verena je za Enrikea Fernandesa, Šikovog sina koga je dobio u braku sa prvom ženom, Isabel.

Isabel je nedavno nakon Enrikeovog rođenja preminula, pa je brigu o njemu preuzela Kandida Novaes de Toledo, Isabelina majka. Kandida se nije slagala sa ponovnom Šikovom ženidbom, jer nije mogla da podnese da mesto njene ćerke zauzme ćerka obične Indijanke. Pod bakinom kontrolom, Enrike je izrastao u pohlepnog i nadmenog čoveka, spremnog na sve da ostvari svoje ciljeve.

Kada je završila sa školom, po Lauru dolazi Enrike da je vodi u Pasaperto. U vozu koji ide za Pasaperto se susreće sa Migelom, kumčetom sveštenika Inasija Guveje, koji je paroh crkve u Pasapertu. Taj susret će promeniti njihove živote iz korena.

Iako se isprva nisu slagali, Migel i Laura se postepeno zaljubljuju jedno u drugo, iako ne bi smeli. Ono što Migela sprečava da bude sa Laurom, jeste njegov "poziv" da bude sveštenik. On to prećutkuje Lauri.

Pored njih, zabranjenu romansu će doživeti i Šikova žena Ana sa doktorom Eskobarom, koji je leči. Utehu u njegovom naručju će potražiti jer joj suprug ne da da diše, a pritom je i agresivan.

Serija se dodatno zahuktava kada Ana nestaje, nakon što ona i Eskobar planiraju da odu iz Pasaperta, kao i to da Laura na dan svog venčanja saznaje za Migelovu tajnu.

Hoće li se Migel i Laura, kao i Eskobar i Ana, uspeti da izbore za ono do čega im je najviše stalo?[You must be registered and logged in to see this image.]

Nazad na vrh  Poruka [Strana 1 od 1]

Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu