Niste konektovani. Konektujte se i registrujte se

A viagem / Putovanje

Ići dole  Poruka [Strana 1 od 1]

1 A viagem / Putovanje taj Ned 14 Avg 2016, 16:28

Azor Ahai

avatar
Administrator
Administrator
A viagem

[You must be registered and logged in to see this image.]

A viagem je brazilska telenovela, produkcijske kuće Rede Globo, snimana 1994.

Sinopsis:
Priča počinje kada Alešandre Toledo, bogati razmaženi mladić, koji se u životu ne bavi ničim, osim pijančenjem i drogiranjem, provaljuje u bankarsku kancelariju, ali ga iznenadi činovnik kojeg naposletku upuca i ubije. Alešandrea policiji prijavljuju njegov stariji brat Raul i zet Teo. Osim Raula, Alešandre ima još majku Maroku i sestre Dinu i Estelu.

Dina je u braku s arhitektom Teom i imaju ćerku Patrisiju. Vlasnica je videoteke i bolesno je ljubomorna na svaku ženu koja se nađe u Teovoj blizini. Na taj način je Teo praktički zatvoren između četiri zida, s obzirom na to da ga Dina kontroliše i brani izlaske s prijateljima.

S obzirom na to da je najmlađi član porodice, Dina štiti Alešandrea i uverena je u njegovu nevinost. Kako bi Alešandre izašao na slobodu, Dina traži najboljeg advokata u gradu, Otavija Žordaoa, koji odbija da brani Alešandrea s obzirom na to da je ubijeni činovnik u banci bio porodični prijatelj.

Uprkos bekstvu iz zatvora, Alešandre je pronađen i zatvoren. Nakon suđenja i s izvrsnim Otavijevim argumentima koji je zaseo na mesto pomoćnika tužioca, Alešandre je osuđen na 18 godina zatvora. Alexandre se kune na osvetu Otaviju, Raulu i Teu, te im preti kako će im uništavati živote i nakon smrti.

Nekoliko nedelja kasnije, u potrazi za drogom, Alešandre se predozira u zatvorskoj bolnici i umre. Alešandreov duh potom odlazi na mesto gde se nalaze sve duše ljudi koji su bili zli ili počinili samoubistvo i pronađe način da uništava živote svoje porodice i poznanika.

Dina prezire Otavija zbog svega što se dogodilo njenom bratu, ali je on počeo da se interesuje za nju nakon što mu se učinilo da je poznaje od ranije. Otavio je udovac, otac dvojice sinova Tata i Dudua, koji živi na velikom imanju s guvernantom Glorijom i baštovanom. Tato i Dudu preziru Dinu zbog načina na koji se ona odnosi prema Otaviju.

Raul je u braku s razmaženom bogatašicom Andrezom, a u posetu im često dolazi mila tašta Giomar koja inače živi na imanju van grada. Veliki problem njihovog braka je što Raul i Andreza ne mogu da imaju decu.

Još jedna bitna figura u svemu tome je i lekar, Otavijev i Dinin porodični prijatelj Alberto koji veruje u spiritizam, religiju koja zastupa mišljenje da se sve duše nakon smrti reinkarniraju. Alberto je isprva bio zaljubljen u Dinu, ali se nakon nekog vremena zbližava sa Estelom, Dininom sestrom.

Estela živi sa ćerkom Beatriz u naselju nakon što ih je napustio suprug i otac Ismael. Beatriz krivi Estelu što je oterala Ismaela i ne veruje da ih je on napustio. Taman kad se Estela i Alberto zbliže, Ismael se vraća u njihove živote.

Od ostalih likova valja spomenuti ekipu iz pansiona gospođe Sininje, od kojih treba izdvojiti Tiberija, Estelinog prijatelja i kolegu s posla koji takođe veruje u spiritizam i veruje da ima imaginarnog prijatelja, zaštitnika. U istom bloku žive i Alešandreova bivša djevojka Liza, njen otac besposličar Aženor i Lizin brat Zeka koji je muzičar i ima svoj bend.

Nakon što umre, Alešandre počne da pravi smicalice u životima svojih neprijatelja - usmeri Otavijevog sina Tata da počne da se drogira, pije i tuče žene i brata, uništava brak između Raula i Andreze preko Giomar koja se iz mile i drage ženice pretvori u pravu rospiju i za kraj pretvori Tea u nasilnika i alkoholičara. Dina i Otavio se zaljube jedno u drugo, kao i Teo i Liza. Jedine dve osobe koje znaju za loš Alešandreov uticaj su Alberto i Teova majka Žozefa, takođe pobornik spiritizma
.[You must be registered and logged in to see this image.]

Nazad na vrh  Poruka [Strana 1 od 1]

Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu