Niste konektovani. Konektujte se i registrujte se

Torre de Babel / Vavilonska kula

Ići dole  Poruka [Strana 1 od 1]

1 Torre de Babel / Vavilonska kula taj Ned 14 Avg 2016, 16:35

Azor Ahai

avatar
Administrator
Administrator
Torre de Babel

[You must be registered and logged in to see this image.]

Torre de Babel je brazilska telenovela, produkcijske kuće Rede Globo, snimana 1998.

Sinopsis:
Godine 1978. nekadašnji stručnjak za vatromete, Žoze Klementino da Silva, radi kao građevinski radnik na izgradnji jednog od mnogih poslovnih poduhvata građevinskog preduzeća inženjera Sezara Toleda. Na proslavi, gde se svi radnici okupljaju da proslave završetak radova na jednoj od faza izgradnje, Klementinova žena flertuje sa nekoliko muškaraca.

Kada Klementino uhvati ženu u preljubi, uzima lopatu i krvnički izudara do smrti i nju i dvojicu muškaraca sa kojima je bila. Sezar Toledo je takođe bio na proslavi, čuo je viku i zajedno sa radnicima sklonio besnog Klementina od beživotnih tela.

Šokiran time što je video, Sezar zove policiju. Na Klementinovom suđenju, Sezar svedoči protiv Klementina, govoreći da takva osoba ne zaslužuje da kroči van zatvora. Zahvaljujući tom svedočenju, Klementino, koji nije imao advokata, dobio je 20 godina zatvora.

Prolazi dvadeset godina. Klementino je tokom godina provedenih u zatvoru postao još ogorčeniji čovek, zahvaljujući lošem životu u zatvoru, gde se susretao sa svakakvim stvarima.

Klementino izlazi iz zatvora. Osim što planira da sredi život, njegov cilj je da se osveti Sezaru Toledu, koga smatra najvećim krivcem za to što je osuđen. Planira da digne u vazduh šoping centar i tako naudi Sezaru.

Sezar Toledo je postao moćni preduzetnik, sagradio je ogroman šoping centar "Tropikal Tauers". Šoping centar je zbog svog oblika nazvan kao "Vavilonska kula", po Biblijskoj priči u kojoj su Nojevi potomci u Vavilonu sagradili grad sa kulom, čiji će vrh biti do neba.

Klementino uspeva da se infiltrira u šoping centar, radeći u obezbeđenju. Krade papire na kojima su nacrtane sve prostorije centra, i nabavlja eksplozive. Međutim, nakon što započne vezu sa Klarom, drugaricom iz detinjstva Sezarove žene Marte, odustaje od plana.

Ubrzo pripremljeni eksploziv nestaje, kao i planovi prostorija. Šoping centar eksplodira, kao što je Vavilonsku kulu srušio Bog zbog ljudske pohlepnosti.

Klementino postaje glavni osumnjičeni, i odlazi u zatvor. Pred njim je dug put na kome će morati da dokaže nevinost, i povrati Klaru.[You must be registered and logged in to see this image.]

Nazad na vrh  Poruka [Strana 1 od 1]

Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu