Niste konektovani. Konektujte se i registrujte se

CSI Miami

Idi na stranu : 1, 2  Sledeći

Ići dole  Poruka [Strana 1 od 2]

1 CSI Miami taj Pet 28 Jan 2011, 15:09

ღToseDonkaღ

avatar
Elitni član foruma
Elitni član foruma

CSI: Miami je [You must be registered and logged in to see this link.] [You must be registered and logged in to see this link.] [You must be registered and logged in to see this link.] koja je prvi put emitirana [You must be registered and logged in to see this link.][You must be registered and logged in to see this link.]. Nastala je kao tzv. spin-off serije [You must be registered and logged in to see this link.].
Serija prati istrage forenzičkog tima policije [You must be registered and logged in to see this link.] na čelu s poručnikom Horatiom Caineom. U okolnostima stalnih etničkih i kulturnih napetosti, Caineov tim bavi se sličnim slučajevima kao i kolege iz [You must be registered and logged in to see this link.].
Pilot-epizoda emitirana je u SAD-u [You must be registered and logged in to see this link.] 2002. kao epizoda CSI: Las Vegasa i dosad je prikazano 8 sezona, a deveta će se početi prikazavati krajem septembra [You must be registered and logged in to see this link.]. U[You must be registered and logged in to see this link.] je dosad prikazano 7 sezona ([You must be registered and logged in to see this link.]). Seriju zajednički produciraju [You must be registered and logged in to see this link.] Television Studios i [You must be registered and logged in to see this link.] medijska kuća Alliance Atlantis.
[You must be registered and logged in to see this link.] 2010. SpoilerTV otkrio je da je serija obnovljena za još 4 sezone
Serija se snima prvenstveno u SAD-u. Snimke Miamija (obično iz ptičije perspektive) snimljene su u Miami-Dade Countyju, [You must be registered and logged in to see this link.], dok se unutrašnje scene snimaju uRaleigh Manhattan Studios u Manhattan Beachu, [You must be registered and logged in to see this link.]. Neke scene, uglavnom vanjske, većinom se snimaju u Long Beachu, Kalifornija, kao i u dijelovima Manhattan Beacha i Redondo Beacha. Za ostale vanjske scene uglavnom se koriste plaže u centru Long Beacha: Marina Green Park i Rainbow Lagoon Park. Novosagrađene visoke stambene zgrade daju utisak da se nalazite u Miamiju.
Koriste se i druge lokacije u Long Beachu, kao što je distrikt Naples, čiji kanali i kuće visoke klase s velikim dokovima za čamce i manje brodove te palminim stablima također daju osjećaj Miamija.
Zgrada koja se koristi u vanjskim snimcima sjedišta policije Miami-Dadea zapravo je sjedište Federalne kreditne unije u okviru Federalne uprave za avijaciju, a nalazi se na adresi 14600 Aviation Boulevard, Hawthorne, Kalifornija.Poručnik [You must be registered and logged in to see this link.] ([You must be registered and logged in to see this link.]) šef je dnevne smjene kriminalističkog laboratorija policije Miami-Dadea, bivši detektiv u Odjelu za ubistva [You must be registered and logged in to see this link.] policije, forenzički analitičar i bivši član ekipe za [You must be registered and logged in to see this link.]. Izvanredan je strijelac i ne oklijeva upotrijebiti smrtonosnu silu. Vrlo često ide do ekstremnih granica kako bi sačuvao dokaz ili potencijalnu žrtvu. Ponašanje mu je uvijek ozbiljno, a u razgovoru je direktan i drži se onog što je u datom trenutku najvažnije. Ima dobru komunikaciju s[You must be registered and logged in to see this link.] koja su upravo doživjela [You must be registered and logged in to see this link.] događaje. Dok tješi žrtve ili razgovara sa zločincima, koristi "ostani miran" pristup. Njegov su zaštitni znak sunčane naočale koje veoma često nosi. Bio je kratko oženjen s [You must be registered and logged in to see this link.] (Alana de la Garza), Ericovom sestrom; brak je kratko trajao jer su Marisol snajperom ubili članovi bande[You must be registered and logged in to see this link.] (Zla noć) u epizodi [You must be registered and logged in to see this link.]. U epizodi [You must be registered and logged in to see this link.] otkrio je da ima 16-ogodišnjeg sina po imenu [You must be registered and logged in to see this link.] (iz veze koju je imao dok je radio na tajnom zadatku pod imenom John Walden). U epizodi [You must be registered and logged in to see this link.] vidimo da je Kyle s vojskom u [You must be registered and logged in to see this link.]. U [You must be registered and logged in to see this link.] Horatio je ustrijeljen. Međutim, u narednoj epizodi ([You must be registered and logged in to see this link.]) vidimo da je Horatio lažirao svoju smrt kako bi zaustavio prodaju ilegalnih metaka. U 1. epizodi 8. sezone [You must be registered and logged in to see this link.] u prisjećanjima je prikazano formiranje njegovog tima [You must be registered and logged in to see this link.]. godine, nedugo nakon što je postao šef nove istražiteljske jedinice koja je brzo preimenovana u CSI.

[You must be registered and logged in to see this link.] ([You must be registered and logged in to see this link.]) Horatiova je zamjenica. Specijalnost joj je [You must be registered and logged in to see this link.]. Njena krhka građa, plava kosa i dobar izgled te južnjački naglasak često navode druge ljude da je potcijene, ali ona je briljantna i posvećena naučnica. Njen otac je [You must be registered and logged in to see this link.] koji ima problema s [You must be registered and logged in to see this link.] i koji se pokušao od toga izliječiti više puta. Calleigh se u poslu uvijek i strogo drži propisa. U epizodi [You must be registered and logged in to see this link.]imala je problema s uhođenjem, tj. [You must be registered and logged in to see this link.] koja je pratila svaki njen korak; kasnije se otkrilo da je njen autor kolega iz laboratorije[You must be registered and logged in to see this link.] za koga je ranije otkrila da je ukrao kreditnu karticu pokojnog Speedlea, zbog čega je dobio otkaz, pa joj se tako pokušao osvetiti. U epizodi [You must be registered and logged in to see this link.] Calleigh je oteta i prisiljena da pomogne "maskirati" mjesto zločina, ali su je kolege kasnije spasile. U [You must be registered and logged in to see this link.] hitno je odvezena u bolnicu i skoro umrla zbog udisanja dima dok je s Wolfeom spašavala dokaze i tijelo mrtvaca iz zapaljene kuće. U finalu 7. sezone ([You must be registered and logged in to see this link.]) ranila je Delka (ne znajući da je on taj na koga je pucala) i u sljedećoj epizodi vidimo da je on u kritičnom stanju, nakon čega počinje prisjećanje na 1997. godinu i njen prvi dan na poslu, kad se i upoznala s Delkom (s njim je, inače, u ljubavnoj vezi od 7. sezone).

[You must be registered and logged in to see this link.] ([You must be registered and logged in to see this link.]) stručnjak je za otiske prstiju i identifikaciju [You must be registered and logged in to see this link.]. Otac mu je [You must be registered and logged in to see this link.], a majka [You must be registered and logged in to see this link.] (puno prezime mu je Delektorsky, ali ga je skratio nakon dolaska u SAD). Također je stručnjak i za [You must be registered and logged in to see this link.] i zadužen je za pronalaženje dokaza pod vodom, kad to okolnosti zahtijevaju. U epizodi [You must be registered and logged in to see this link.] posao mu je došao u pitanje nakon što je uhapšen zbog posjedovanja marihuane, ali se ispostavilo da je ona bila za njegovu sestru Marisol, kako bi pomoću nje ublažila bolove od tretmana za [You must be registered and logged in to see this link.]. U [You must be registered and logged in to see this link.], dok je pokušavao spasiti ženu koju je oteo bjegunac [You must be registered and logged in to see this link.], Delko je kritično ranjen u glavu. Preživio je i vratio se u tim, ali je jedno vrijeme patio od djelomičnog gubitka pamćenja. U [You must be registered and logged in to see this link.] rekao je svojoj psihologinji (koju je po naredbi morao posjećivati nakon nekih traumatičnih iskustava) o naklonosti i osjećajima prema Calleigh. U [You must be registered and logged in to see this link.] otkriveno je da trenutno boravi u motelu jer ga neko prati. Otkriveno je i da mu je otac kubanski Rus i da ga pokušava ubiti (glumi ga [You must be registered and logged in to see this link.]). Kasnije su se ipak susreli i donekle izgladili odnose. U već spomenutoj epizodi Seeing Red Delko je pokušao pomoći ocu i viđen je kako s njim bježi iz ilegalnog skladišta oružja, ali ga je u bijegu (ne znajući da je on za volanom) ranila Calleigh. Ipak, preživio je i viđen je kako se budi u bolničkoj sobi u epizodi Out of Time. Rodriguez se u 8. sezoni privremeno povukao iz serije (pojavio se u samo 3 epizode), a zamijenio ga je bivši CSI-evac Jesse Cardoza. Delko je svoj odlazak najavio govoreći Calleigh da napušta CSI-tim jer je život prekratak. Prije nego što se odveze, dobija poruku od Horatia: "Uvijek ću biti tu".[You must be registered and logged in to see this link.] [You must be registered and logged in to see this link.] 2010. Rodriguez je na svojoj Twitter-stranici objavio da se vraća u seriju u 9. sezoni kao stalni član.

[You must be registered and logged in to see this link.] ([You must be registered and logged in to see this link.]) radio je kao obični policajac u vrijeme kad ga je Horatio zaposlio u svom timu skoro bukvalno na licu mjesta, primijetivši s odobravanjem njegovo besprijekorno održavanje pištolja (vjerovatno zato što Wolfe ima [You must be registered and logged in to see this link.]). Prvi se put pojavio u epizodi[You must be registered and logged in to see this link.], ali nije postao stalni član do epizode [You must be registered and logged in to see this link.]. Ryan je zamijenio Tima Speedlea, koji je ubijen u jednoj akciji jer mu je pištolj zakazao zbog lošeg održavanja. U epizodi [You must be registered and logged in to see this link.] Ryan je pogođen u oko iz pištolja za eksere. Na kraju epizode [You must be registered and logged in to see this link.] dobio je otkaz jer je direktno bio povezan s osumnjičenikom za ubistvo i jer to nije prijavio nadležnima. Nakon toga se okušao na više poslova: radio je na televiziji kao ekspert za mjesta zločina, stručni svjedok odbrane, zatim kao tehničar u streljani, a prijavio se i za pomoćnika patologa. Za cijelo to vrijeme pokušavao se ponovo prijaviti za posao u CSI-timu, što mu je na kraju i uspjelo. U Going Ballistic Ryan dobija poruku "Gotovo je" upravo nakon što je Horatio ustrijeljen. Međutim, otkrilo se da ga je Horatio zamolio za pomoć u lažiranju njegove smrti, kako bi Horatio mogao obaviti tajnu akciju. Na kraju epizode [You must be registered and logged in to see this link.] i tokom naredne epizode ([You must be registered and logged in to see this link.]) vidimo da je Ryana otela ruska [You must be registered and logged in to see this link.] i prisilila ga da prikrije zločin

[You must be registered and logged in to see this link.] ([You must be registered and logged in to see this link.]) jeste [You must be registered and logged in to see this link.]-analitičarka kojoj je po dolasku u tim zbog nekih federalnih restrikcija bilo dozvoljeno raditi samo na neriješenim i zaboravljenim slučajevima. Prije dolaska u tim pobjegla je od muža koji ju je zlostavljao; u jednom slučaju ubistva žene njena povezanost s udruženjem zlostavljanih žena bila je ključna za njegovo rješavanje. Na kraju 4. sezone otkriveno je da je Natalia[You must be registered and logged in to see this link.]-eva "krtica" u laboratoriju; zadatak joj je bio da pomogne skupiti dovoljno informacija za pokretanje slučaja protiv Horatia i njegovog tima. U 5. sezoni otkrila je da je njen bivši muž [You must be registered and logged in to see this link.] izišao iz zatvora, što ju je dosta uznemirilo. On se zaposlio kao čistač mjesta zločina i prilikom prvog susreta s Natalijom uručio joj je sudsku zabranu približavanja. Bili su u napetom odnosu sve do Nickovog ubistva, za koje je Natalia nakratko bila osumnjičena. U epizodi [You must be registered and logged in to see this link.] Wolfe pronalazi gomilu fotografija djevojaka koje su oteli trgovci ljudima i Natalia na jednoj od njih prepozna svoju sestru Anyu, a DNK s mjesta zločina potvrđuje da je Anya zaista jedna od otetih djevojaka. CSI-tim ih je kasnije uspio sve spasiti. U [You must be registered and logged in to see this link.] konačno je dobila dozvolu za nošenje vatrenog oružja i čak je u samoodbrani prvi put ranila sumnjivca.

Narednik [You must be registered and logged in to see this link.] ([You must be registered and logged in to see this link.]) detektiv je iz Odjela za ubistva, porijeklom iz [You must be registered and logged in to see this link.], koji se pridružuje CSI-timu na mjestu zločina. U dobrim je radnim odnosima sa svim članovima tima. U epizodi [You must be registered and logged in to see this link.] otkriveno je da je razveden i da ima troje djece. Nakon što je položio ispit za narednika u epizodi Dangerous Son, neko je vrijeme morao provesti u uniformi, radeći u patroli, ali se ubrzo vratio u Ubistva i ponovo obukao odijelo ([You must be registered and logged in to see this link.]). Tokom ranih faza serije on i Horatio nisu se dobro slagali, ali se u novije vrijeme sve češće vide zajedno na mjestima zločina. Nakon što Wolfe dobije otkaz, a kasnije bude vraćen u tim, njih dvojica imaju jedan drugog "na zubu". U [You must be registered and logged in to see this link.] dovodi Ryana da uzme otiske sa zatvorskog telefona, govoreći mu da mu je on "najdraži mali prašinar", pokušavajući ga time uvrijediti. • [You must be registered and logged in to see this link.] ([You must be registered and logged in to see this link.]) najnoviji je član Horatiovog tima, u koji se prebacio iz noćne smjene. Porijeklom je iz [You must be registered and logged in to see this link.] i specijalist je za krađe umjetnina. Prvi put se pojavio u [You must be registered and logged in to see this link.], a stalni član postao je u [You must be registered and logged in to see this link.]
 • [You must be registered and logged in to see this link.] ([You must be registered and logged in to see this link.]) bivši je policajac iz [You must be registered and logged in to see this link.] koji se ponovo prebacio u Miami. U epizodi Out of Time u prisjećanjima na 1997. godinu vidimo njegov posljednji dan na poslu u Miamiju prije odlaska u LA; tada je pomogao Horatiu da zaključi jedan slučaj nakon kojeg je Horatio postao šef nove istražiteljske jedinice koja će postati CSI. Cardoza se vratio u epizodi [You must be registered and logged in to see this link.] kao član tima, zamijenivši Delka. Po njegovom povratku, laboratorij je napadnut, a Cardoza je s još troje ljudi uzet za taoca, ali spasio ih je Horatio ispunivši otmičarev jedinstven zahtjev u zamjenu za njihove živote. Nakon toga, u [You must be registered and logged in to see this link.] došlo je do netačnosti u podacima o pređenoj kilometraži na CSI-evim Hummerima; Cardoza u početku nije to objasnio, ali je kasnije u svlačionici rekao Calleigh da je pratio ženu kojoj je prijetila opasnost od čovjeka s kojim je on imao posla u Kaliforniji i da se vratio u Miami jer je taj čovjek ubio i njegovu ženu. U junu 2010. objavljeno je da Cibrian nije odabran za stalnog glumca u seriji za sezonu 2010-2011 i da će njegov lik napustiti seriju. Nije objavljeno u koliko će se još epizoda pojaviti prije odlaska.
i drugi


CSI: Miami "uveden" je u okviru epizode originalnog CSI-a [You must be registered and logged in to see this link.]. U njoj [You must be registered and logged in to see this link.] i [You must be registered and logged in to see this link.] odlaze iz Las Vegasa u Miami prateći trag u istrazi ubistva bivšeg glavnog detektiva lasvegaske policije.
Osim toga, serija je imala unakrsne epizode i sa [You must be registered and logged in to see this link.]. U pretposljednjoj epizodi 2. sezone CSI: Miamija [You must be registered and logged in to see this link.] ([You must be registered and logged in to see this link.] [You must be registered and logged in to see this link.]) prvi put su prikazani i budući likovi iz CSI: NY, čija je 1. epizoda prikazana u septembru iste godine. Druga njihova unakrsna epizoda desila se u 4. sezoni Miamija, odnosno 2. sezoni New Yorka. Epizoda je bila dvodijelna; 1. dio ([You must be registered and logged in to see this link.]) prikazan je [You must be registered and logged in to see this link.] [You must be registered and logged in to see this link.]. u okviruMiamija, a 2. dio ([You must be registered and logged in to see this link.]) 2 dana kasnije ([You must be registered and logged in to see this link.]) u okviru NY-a. U 1. dijelu [You must be registered and logged in to see this link.] dolazi iz New Yorka u Miami kako bi pomogao Horatiu da uđe u trag opasnom Henryju Dariusu. Priča se nastavlja u 2. dijelu kad Darius bježi nazad u New York, pa Horatio vraća uslugu Macu i ide s njim, kako bi ulovili Dariusa i zaključili slučaj (što im na kraju i uspijeva).
U 8. sezoni prvi put je prikazana trodijelna unakrsna epizoda između sve 3 CSI-serije, u čijem je centru bio [You must be registered and logged in to see this link.]; slučaj počinje u Miamiju, nastavlja se u New Yorku, a završava u Las Vegasu, pa je Langston praktično obišao SAD kako bi se zaključila istraga.[You must be registered and logged in to see this link.]
CSI: Miami trenutno ostaje jedina CSI-serija koja nije imala unakrsnu epizodu s nekom drugom serijom izvan CSI-franšize.
ASCAP nagrada

 • Najbolja TV-serija (2006)
 • Najbolja TV-serija (2005)

ASC nagrada

 • Izvanredno postignuće u [You must be registered and logged in to see this link.] u kategoriji Filmovi sedmice/Pilot-epizoda za TV-mrežu (za epizodu Cross Jurisdictions, 2003)

BMI filmske i TV-nagrade

 • BMI TV Music Award (2008)
 • BMI TV Music Award (2005)
 • BMI TV Music Award (2004)
 • BMI TV Music Award (2003)

Image nagrada

 • Izvanredna sporedna glumica u dramskoj seriji (Khandi Alexander, 2005)

agrada za obradu zvuka

 • Najbolja obrada zvuka u muzici za televiziju - kratkometražna forma (za epizodu Rio, 2007)
 • Najbolja obrada zvuka u dugometražnoj televizijskoj formi (za epizodu [You must be registered and logged in to see this link.], 2005)

People's Choice Awards

 • Omiljena nova dramska TV-serija (2003)
Nominacije [[You must be registered and logged in to see this link.]]


Osim nagrada, serija je imala još sveukupno 21 nominaciju za razne nagrade.

2 Re: CSI Miami taj Pet 28 Jan 2011, 15:10

ღToseDonkaღ

avatar
Elitni član foruma
Elitni član foruma
pa kako se vama svidja iskreno meni je ova najbolja od svih CSI serija

3 Re: CSI Miami taj Pet 28 Jan 2011, 15:15

Lilly

avatar
Moderator
Moderator
I meni

4 Re: CSI Miami taj Pon 07 Feb 2011, 16:16

sanda1975

avatar
Istražuješ arhivu telenovela
Istražuješ arhivu telenovela
Super serija redovno gledam.

5 Re: CSI Miami taj Ned 03 Apr 2011, 10:19

milic@

avatar
Istaknuti član
Istaknuti član
Najbolja CSI serija!!!

6 Re: CSI Miami taj Ned 03 Apr 2011, 12:42

ღToseDonkaღ

avatar
Elitni član foruma
Elitni član foruma
I meni,ima jos i CSI NY,Las Vegas,L.A.....ali Miami je najbolji...

7 Re: CSI Miami taj Čet 16 Jun 2011, 12:10

Elizabeth y William

avatar
Elitni član foruma
Elitni član foruma
Ponekad pogledam

8 Re: CSI Miami taj Čet 16 Jun 2011, 12:15

Margita

avatar
Istaknuti član
Istaknuti član
pa...nije bas naj ali je dosta dobra,super.Gedala sam,sada ne...mislim,nigde se i ne prikazuje kez

9 Re: CSI Miami taj Pon 01 Avg 2011, 22:07

Maja-_-


Pišeš svoju web novelu
Pišeš svoju web novelu
ok je

10 Re: CSI Miami taj Uto 02 Avg 2011, 18:40

Boka ^_^

avatar
Redovno čitaš latino novosti
Redovno čitaš latino novosti
Ok

Sponsored content


Nazad na vrh  Poruka [Strana 1 od 2]

Idi na stranu : 1, 2  Sledeći

Similar topics

-

» Trazim pesmu

Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu