Niste konektovani. Konektujte se i registrujte se

Zavet ljubavi / Cordel encantado

Ići dole  Poruka [Strana 1 od 1]

1 Zavet ljubavi / Cordel encantado taj Ned 17 Avg 2014, 16:42

Azor Ahai

avatar
Administrator
Administrator
Zavet ljubavi (port. Cordel encantado) brazilska je telenovela, produkcijske kuće Rede Globo, snimana 2011.

[You must be registered and logged in to see this image.]

U Srbiji je početkom 2014. emitovana na televiziji Hepi, koja je seriju ukinula nakon 14 prikazanih epizoda.

Sinopsis:
Priča je smeštena u „davna, pradavna vremena“. Meštani dva zamišljena naselja, Severne i Južne Safarije, žive u višegodišnjem ratu. Nakon teške borbe, kralj Južne Safarije, Teobaldo, biva ozbiljno ranjen i zajedno sa kraljem Augustom iz Severne Safarije, odlučuje da sklopi primirje. Sklapaju dogovor da se njihova prvorođenčad, Felipe i Aurora, po odrastanju venčaju. Nakon toga Teobaldo umire.

Za vreme kraljevske ekspedicije u Brazilu, u potrazi za skrivenim blagom, kralj Augusto posećuje seoce zvano Brogodo, gde iznenada biva napadnut od strane Erakula i njegove bande. Kako bi zaštitila svoju ćerku Auroru, kraljica Kristina odlazi do bližnje kuće dvoje zemljoradnika koje zadužuje da se staraju o njoj. Po završetku borbe, kralj Augusto postaje očajan, misleći da je ostao bez ćerke i žene Kristine, koja umire krivicom osmišljenog plana od strane Ursule, najopasnije žene iz kraljevstva, spremne da učini sve ne bi li ona postala kraljica. Ono što kralj ne zna, jeste da je njegova ćerka živa i da uz mnogo ljubavi i pažnje odrasta kraj Euzebija i Virtuose. Aurora je krštena pod imenom Asusena i zbližava se sa Žesuinom.

Njih dvoje odrastaju nepoznajući svoje prave korene. On je sin ozloglašenog vođe bandita, a ona ćerka monarha evropskog plemstva. Veliko prijateljstvo prerasta u ljubav koja će morati da prebrodi brojne prepreke. Kralj se vraća u Brogodo kako bi ispunio davno dato obećanje i uda svoju ćerku za princa Felipea. Istovremeno, tu je i Timoteova pohlepa, Ursulina ambicija, te suparnici poput Doralise, koja je opčinjena Žesuinom i odlučna u nameri da osvoji njegovo srce.[You must be registered and logged in to see this image.]

2 Re: Zavet ljubavi / Cordel encantado taj Ned 17 Avg 2014, 16:45

Azor Ahai

avatar
Administrator
Administrator
Likovi

Princeza Aurora / Asusena Bezera (Bijanka Bin) - Odrasla je u šumi sa Euzebiom i Virtuozom, prosečna je i skromna devojka, a ujedno i dugo tražena princeza Aurora iz kraljevstva Južne Sefarije. Izuzetno je lepa, prirodna, vesela, spontana i pametna. Zaljubljuje se u Žesuina.

Žesuino Aruažo (Kaua Reimond) - Žesuino je posinak pukovnika Žanuarija, odmalena živi na njegovoj hacijendi sa majkom Benvindom. Privlačan je, snažan, dobar i izuzetno pravedan. Asusenin verenik. Ne zna da je zapravo sin najopasnijeg čoveka u regionu. Njegov najveći protivnik je Timoteo Kabral, Žanuariov sin, koji osim što se iživljava nad radnicima sa hacijende, pokušava i da rastavi Žesuina od Asusene.

Erkulano (Domingos Montaginer) - Najozloglašeniji bandit iz regiona. Izaziva strah, ali je izuzetno poštovan. U više navrata pokušava da iz kraljevstva kidnapuje svog sina, Žesuina, u nameri da od njega napravi bandita. Ne popušta pred sinovljevim odbijanjem, no doći će i trenutak kada će njih dvojica morati da se bore na suprotstavljenim stranama. Bezuslovno se zaljubljuje u zlobnu Ursulu i za nju je spreman na sve, pa čak i da ide protiv rođenog sina.

Timoteo Kabral (Bruno Gaglijaso) - Stariji sin pukovnika Žanuarija Kabrala, okrutan je i rigidan, koristi smrt svog oca kako bi preuzeo upravljanje hacijednom. Kako bi ostvario svoje hirove, spreman je da pregazi preko svega i svakoga. Najčešće se iživljava nad siromašnim stanovnicima regiona, Asusena je njegova najveća meta, ali ona mu se ne predaje lako. Učiniće sve kako bi naudio Žesuinu i tako ga spreči da nastavi romansu sa Asusenom.

Marija Sesarija (Lusi Ramos) - najbolja kuvarica u gradu. Svojim kuhinjskim umećem, ali i lepotom, uspeva da osvoji čak i kralja Augusta.

Dora (Natalija Dil) - Dora je kćer gradonačelnika Brogada, Patasija Peišotoa i Dona Ternurinje. Hrabra je i izuzetno temperamentna. Pridružuje se Erkulanovoj bandi i bori se protiv Timotea. Zaljubljuje se u Žesuina, ali pravu ljubav otkriva sa princom Felipeom.

Euzebio Bezera (Enrike Dijaz) - Skroman i napaćen čovek, živi i radi na imanju pukovnika Žanuarija. Asusenin usvojeni otac, a Siserov biološki. Veoma religiozan i predan porodičnim vrednostima. Zabrinut je za reputaciju svoje ćerke kojoj Tiberio ne da mira.

Virtuoza Bezera (Ana Sesilija Kosta) - Asusenina usvojena majka, a sa Euzebiom ima sina Siserija. Tipična žena iz regiona. Nežna je i prijatna, ali se pretvara u lavicu kada neko od dece zatreba zaštitu. Posebno je privržena Asuseni, koja joj je dodeljena na starateljstvo nakon što je izgubila tek rođeno dete.

Kralj Augusto (Karmo Dela Vekija) - Voljeni kralj Severne Serafije, oženjen je kraljicom Kristinom, sa kojom dobija ćerku princezu Auroru. Privlačan, veseo i aktivan, ali nakon smrti svoje žene i nestanka ćerke, zanemaruje svoj način života i ostaje bez avanturističkog duha, koji ga je godinama karakterisao. Oporavlja se tek kada sazna da je njegova ćerka možda živa, nakon čega sa sudom odlazi u Brazil ne bi li je pronašao, k. Njegov osećaj za pravdu osvaja simpatije naroda Brogota, ali i srce Sesarije.

Vojvotkinja Ursula (Debora Blok) - Lepa, sofisticirana i osvetoljubiva. Nikolauova ljubavnica, razvedena od Petrusa, mlađeg brata kralja Augusta. U nameri da zauzme presto, uspeva da se reši kraljice Kristine i njene ćerke Aurore. Sa kraljem odlazi u Brazil, kada sud kreće u potragu za izgubljenom princezom. Njen glavni cilj je udaja ćerke Karlote za princa Felipea, i zbog toga mora da se pobrine da princeza Aurora ne bude pronađena.

Princ Felipe (Žaime Matarazo) - Jednostavan i romantičan, nastoji da pronađe princezu Auroru, a na kraju se zaljubljuje u svoju stalnu pratilju, Doru.

Nikolau Brugel (Luis Fernando Gimaraes) - Ursulin saveznik i ljubavnik, batler suda Severne Sefarije. Opčinjen je novcem i željan moći. Pomaže vojvotkinji u nastojanju da postane kraljica, ne bi li se i sam od toga okoristio. Spreman je čak i nju da izda. Sa Ursulom otpočinje potragu za skrivenim blagom.

Zenobio (Giljerme Fončes) - Botaničar i student prirodnih nauka koji nakon mnogo godina u Brazilu otkriva izgubljeno blago - da je princeza Aurora još uvek živa. Nakon ekspedicije kraljevske porodice, ostaje u Brazilu, gde živi u braku sa Florindom, sa kojom ima troje dece.[You must be registered and logged in to see this image.]

3 Re: Zavet ljubavi / Cordel encantado taj Ned 17 Avg 2014, 16:46

Azor Ahai

avatar
Administrator
Administrator
Бијанка Бинпринцеза Аурора Катарина Авила де Сафарија / Асусена Безера Араужо
Кауа РеимондЖесуино Аруажо
Бруно ГаглијасоТимотео Кабрал
Дебора Блоквојвоткиња Урсула де Браганса
[You must be registered and logged in to see this link.]Доралисе Дора Гера Пеишото
Жаиме Матаразопринц Фелипе Енрике Авигнон де Толедо
Кармо Дела ВикијаАугусто Фредерико Авила де Сефарија
Домингос Монтагинеркапетан Еркулано Араужо
Луис Фернандо Гимараесбатплер Николау Бругел
Маркос Карузоградоначелник Патасио Пеишото
Зезе ПолесаТернура Гера Пеишото
Луиза ВалдетароАнтонија Кабрал
Осмар Прадоделегат Алтино Баторе
Луси РамосМарија Сесалија Авила де Серафија
Фелипе Камарговојвода Петрус Авила де Серафија
Луана МартауЛади Карлота де Браганса Авила де Сефарија
Клаудија ОанаСија Бенвинда Араужо
Елоиза ПерисеНеуса Баторе
Марсело НоваесКинтино
Тука АндрадеЛеополдо Фуженсио
Матеус Нестергаелипророк Беато Микезим
Андреа ОртаДона Бартира
Нанда КостаЛилијан Лилика Дезире
Моамед АрфоушФарид
Изабел ДрумонџиРоза Алфредо Безера
Мигел РомулоСисеро Безера
Емануел АраужоФлорида Алфредо
Маријана Лимакраљица Елена Авигнон де Толедо
Гиљермо ФонтесЗенобио Алфредо
Жоао МигелБелармино Бел
Паула БурламакиПенелопе Бастос
Емилио де Мелогенерал Балџини
Ана Сесилија КостаВиртуоза Безера
Енрике ДијазЕузебио Безера[You must be registered and logged in to see this image.]

Sponsored content


Nazad na vrh  Poruka [Strana 1 od 1]

Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu