Niste konektovani. Konektujte se i registrujte se

Nova zemlja / Terra nostra

Ići dole  Poruka [Strana 1 od 1]

1 Nova zemlja / Terra nostra taj Ned 17 Avg 2014, 17:08

Azor Ahai

avatar
Administrator
Administrator
Nova zemlja (port. Terra nostra) brazilska je telenovela, produkcijske kuće Rede Globo, snimana tokom 1999. i 2000.

[You must be registered and logged in to see this image.]

U Srbiji je prikazivana tokom 2001. na Prvom programu Radio-televizije Srbije.

Sinopsis:
Priča se odvija u Brazilu pred kraj XIX i početkom XX veka. Najveći deo priče događa se na plantaži kafe u Sao Paolu i govori o italijanskim imigrantima, posebno o romansi Đulijane i Matea koji su u Brazil došli u potrazi za boljim životom.

Đulijana je kćerka Đulija i Ane, italijanskih imigranata koji su napustili rodnu zemlju i u Brazil došli na savet prijatelja, Frančeska. Đulijana na brodu upoznaje Matea i u toku puta prave planove za venčanje po dolasku u Brazil. Zbog smrti njenih roditelji od kuge i Mateove bolesti par se zbližava i provodi strasnu noć pre nego brod uplovi u luku Santos.

Zbog gužve u luci, Đulijana i Mateo se izgube i odlaze na različite strane. Ona odlazi sa Frančeskom, bogatim bankarom, prijateljem njenih roditelja, koji je muž od Žanet, prepotentne i arogantne žene, i otac Marka Antonija. Mateo pronalazi posao na plantaži kod Gumersinda, kralja kafe, oženjenog Marijom do Sokoro sa kojom ima kćerke Anheliku i Rosanu.

Marko Antonio se ludo zaljubljuje u italijanku. Frančesko odobrava brak njegovog sina sa devojkom, ali Žanet ne. Đulijana odbija njegovu ljubav u nameri da pronađe Matea. Ali kada otkrije da očekuje Mateovo dete, Marko Antonio vidi priliku da bude sa njom. Prosi je i ona, nemajući kud', pristaje. U međuvremenu, Žanet pravi plan kako njen sin ne bi odgajao tuđe dete. Uz pomoć služavke porađa Đulijanu, ali ona gubi svest nakon što čuje plač bebe. U međuvremenu Žanet naređuje služavci da odnese dete u sirotište i govori da je umrlo.

U isto vreme, na Gumersindovoj plantaži kafe, zgodni Mateo zapada za oko sestrama Anheliki i Rosani. Anhelika je povučena devojka i želi da bude monahinja, na žalost njenog oca. Rosana je impulsivna i jaka osoba, pokušava da osvoji Matea, ali je on uvek odbije. Kako bi ga primorala da je oženi, izmišlja da je u vezi sa njim. Kako bi sprečio kćerku da ode u manastir, Gumersindo prihvata molbu za brak mladog Augusta, koji sanja da bude političar.

Augusto ima i aferu sa Paolom, lepom i vatrenom italijankom koja je u Brazil došla istim brodom kao i Mateo i Đulijana. Kako bi sprečio da ga Anakleto, Paolin otac, natera da se oženi njome, Augusto joj kupuje kuću u Sao Paolu, a ženi se Anhelikom. Vremenom se Anhelika i Augusto sele u Sao Paolo i Paola postaje njena prijateljica. Tako Paola shvati da Augusto ima dobru ženu i raskida vezu sa njim. U isto vreme, Gumersindo i Frančesko postaju poslovni partneri. Mateo je oženjen Rosanom i imaju sina, a Đulijana ima kćerku sa Markom Antoniom. Prava istina o „mrtvom“ sinu se otkriva i brak Žanet i Frančeska zapada u krizu, a Đulijana i Marko Antonio se rastaju.

Da bi konačno bili srećni moraju ostaviti prošlost iza sebe i izbaciti arogantnu Rosanu i egocentričnog Marka Antonija iz života. Na kraju se venčavaju i dobijaju još jedno dete. Mateo prihvata Đulijaninu kćerku kao svoju, a pronalaze i izgubljenog sina.[You must be registered and logged in to see this image.]

2 Re: Nova zemlja / Terra nostra taj Ned 17 Avg 2014, 17:08

Azor Ahai

avatar
Administrator
Administrator
Тијаго ЛасердаМатео Батистељи
Ана Паула АросиоЂулијана Сплендоре
Каролина КастингРосана
Антонио ФагундесГумерсиндо Телес де Арана
Раул КортезФранческо Маглијано
Палома ДуартеАнхелика
Марсело АнтониМарко Антонио
Одилон ВагнерАлтино Маркондес
Габријел Брага НунесАугусто Маркондес
Анхела ВиеираЖанет Маглијано
Дебора ДуартеМарија дел Сокоро
Роберто БонфимХустино
Џаксон АнтунесАнтенор
Хосе ДумонтБатиста
Тања БондезанМаријана
Гесио АмадеуДамијан
Марио Сесар КамаргоАнаклето
Адријана ЛесаНана
Фернанда МунизЛуиза
Соња ЗагуриАнтонија
Марија Фернанда КандидоПаола
Антонио КалониБартоло
Лу ГрималдиЛеонора
Андре Луиз МирандаТизи
Гилерме БернардХосе Алсеу
Бијанка КастаноФлоринда
Тарсијана СаадеМатилде
Дебора ОливиериИнес
Елијас ГлејзерОтац Олаво
Клаудија РајаОртенсија
Фабио ДијасАмадео[You must be registered and logged in to see this image.]

Nazad na vrh  Poruka [Strana 1 od 1]

Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu