Niste konektovani. Konektujte se i registrujte se

Passione / Strasti

Ići dole  Poruka [Strana 1 od 1]

1 Passione / Strasti taj Ned 17 Avg 2014, 19:53

Azor Ahai

avatar
Administrator
Administrator
Passione (srp. Strasti) brazilska je telenovela, produkcijske kuće Rede Globo, snimana 2010.

[You must be registered and logged in to see this image.]

Passione je dobitnica nagrade Silver Trophy za najbolju dramsku seriju na festivalu International Drama Awards u Seulu.

Sinopsis:
55 godina pre početka priče, mlada devojka Elizabet, trudna sa drugim muškarcem, upoznala je i udala se za Euženija Gouveju, bogatog preduzetnika. Euženio je na početku odlučio da prizna Betinog sina kao svog. Njih dvoje kasnije dobijaju sinove Saula, Žersona i kćerku Melinu.

Čitav svoj život, Beti je verovala kako je njen sin preminuo nedugo nakon porođaja, ali joj Euženio na samrti priznaje kako nije mogao da podnese ideju da će odgajati dete drugog muškarca, pa je lažirao detetovu smrt. To dete je usvojio italijanski bračni par i mali je odrastao kao Antonio Matoli. Danas, Antonio (poznatiji kao Toto) živi u regionu Toskane zajedno sa svojom starijom sestrom Žemom i četvoro dece: sinovima Adamom, Anjelom, Alfredom i ćerkom Agostinom.

Nakon zapanjujućeg otkrića, Euženio otkriva kako će nakon njegove smrti Antoniju pripasti polovina njegovog nasledstva. Klara - ambiciozna devojka koja se pretvara kao medicinska sestra u Euženijevoj kući načuje razgovor i zajedno sa svojim ljubavnikom Fredijem započinje opaki plan krađe porodičnog bogatstva. Dok Beti pokušava da pronađe izgubljenog sina i pobrine se za firmu Gouveja, Klara i Fredi otputuju u Italiju spremni da prevare porodicu Matoli. Klara zavede Totoa koji ne izdrži pred čarima lepe žene i zaljubi se u nju. Zahvaljujući tome, Klara i Fredi nagovore Antonija da potpiše punomoć koja daje moć Frediju da postane Antonijev predstavnik u firmi Gouveja.

Antonijeva ćerka Agostina je u potrazi za izgubljenim mužem Berilom koji ju je pre tri godine ostavio u Italiji sa sinom Dinom kako bi svojoj porodici pružio bolji život. Berilo je danas muž bogatašice Žesike, ćerke vlasnika reciklaške kompanije, Olava da Silve.

Anjelo u Brazilu upoznaje Stelu Gouveju, Saulovu ženu i nimfomanku. Iako se Stela upušta u seksualne odnose sa mlađim muškarcima na jednu noć, Anjelo je prvi muškarac prema kojem je osetila strast.

Tu je i ljubavni trougao koji čine Dijana, Mauro i Žerson. Dijana je studentkinja novinarstva koja se zaljubi u Maura Santarema, ali nakon par nedelja zabavljanja uda se za njegovog najboljeg prijatelja Žersona. Trougao postaje četvorougao kada se u grad vrati i modna stilistkinja Melina Gouveja, Žersonova sestra, koja je od tinejdžerskih dana zaljubljena u Maura.[You must be registered and logged in to see this image.]

2 Re: Passione / Strasti taj Ned 17 Avg 2014, 19:58

Azor Ahai

avatar
Administrator
Administrator
Likovi


 • Klara (Marijana Šimenes) – Lice anđela, duša đavola. Kada ima neki cilj glumi prijateljstvo, laže, žena bez skrupula, koju samo zanima kako da iskoristi situaciju. Čini dvojac sa prevarantom Fredijem. Voli samo sebe i ne poštuje nikog drugog. Lepa i nadmena, postiže da prevari koga poželi. Kada prestane da igra svoju omiljenu ulogu dobre devojčice ona je vulgarna i neskromna. Medicinska je sestra Betinog supruga i jedina osoba koja će čuti njihov razgovor kada preduzetnik pre svoje smrti obelodani supruzi šta je uradio sa njenim sinom. Unuka je Valentine, koju je ne podnosi, i Kelina sestra sa majčine strane, kao i jedina osoba sa kojom održava kontakt. Osvojiće Totovo srce.


 • Fredi (Rejnaldo Đanekini) – Kandein sin, ima širok i prijateljski osmeh, međutim, nema morala i nema skrupula. Koristi iste trikove kao njegov saučenik Klara. Zajedno čine velika zla, ali su razdvojeni još gori. Dvoličan, hladan, proračunat, očaravajuć i smiren čovek, koji glumi veoma dobrog prijatelja kada od toga ima koristi. Želi da izađe iz nemaštine u kojoj se rodio, prelazeći preko svih prepreka. Poput Klare, voli samo sebe. Sebičan i opasan, sposoban za najveća zverstva, zloban i osvetoljubiv, ali neodoljivo privlačan i uglađen. Njegov veliki cilj, osim bogastva, jeste da osveti očevu smrt, i zato se ubacuje u metalurgiju i porodicu Gouveja.


 • Toto (Toni Ramos) – Tipičan italijanin sa sela, iako je rođen u Brazilu. Odrastao je i živi u Toskani, ne znajući da je dete brazilaca. Toto više nije očekivao iznenađenja u životu ali mu je otkriće okrenulo život na glavačke. Udovac koji se ludo zaljubljuje u Klaru, običnu i nemoralnu devojku, mlađu od njegove kćerke, ali na koju gleda kao na anđela. Toto je čovek sa sela, Adamov, Agostinin i Anjelov otac, Žemin brat i Dinov deka.


 • Beti Gouveja (Fernanda Montenegro) – Bogata i elegantna žena, dobra osoba, pravedna, majka i supruga, pažljiva i posvećena. Matrijarh za vlakna, jaka i odlučna žena koja, nakon što ostane udovica, kako bi očuvala poslove i porodicu, preuzima vođstvo u indistriji koju je napustila pre 40 godina. Saulova, Žersonova i Melinina majka.


 • Žerson (Marselo Antoni) – Poznati sportista, šampion brzih trka, takođe radi u metalurgiji Gouveja i zaštitno je lice najprodavanije bicikle u zemlji, koja je jedan od osnovnih porodičnih proizvoda. Organizator promocija, prvenstava i spustova za decu. Bez dece i volje za odgovornošću, Žerson nikada nije prestao da bude momak. Danilov je stric heroj i Betin drigi sin.


 • Dijana (Karolina Dikman) – Diplomirani novinar. Lepa, delikatna i elegantna, spetlja se sa Maurom na početku priče, ali će probutiti ljubav u Žersonu i za njega se udati.


 • Mauro (Rodrigo Lombardi) – Sin vozača kuće, međutim, odrastao je kao deo porodice. Lep, elegantan, uravnotežen i sa velikim talentom za poslove, desna je ruka Betinog supruga i postaje glavni akcionar kada ona ostane udovica. Zna za strastvenu ljubav koju prema njemu oseća Melina, ali je gleda samo kao mlađu sestru. Radije joj to uzima za šalu kako bi uvek bio blizu nje i odbranio je od neprilika u koje upada. Zaljubljen je u Dijanu, ali je iz etike spreman da se odreke ljubavi ili čak slobode, kako bi zaštitio članove porodice u kojoj je odgajan i koja mu je pružila šansu da uspe u životu.


 • Felisija (Larisa Makiel) – Kandeina starija kćerka. Diskretna i povučena, potpuno je drugačija od Fredija, njenog aktivnog i ambicioznog brata i od arogantne Fatime. Želja njene majke je da se uda jer je plaši da ostane bez oslonca kada ona umre. Posle svih peripatija završi sa Tonijem.


 • Danilo (Kaua Rejmond) – Saulov i Stelin sin. Mladi sportista, čini deo ekipe biciklista metalurgije Gouveja. Identifikuje se i divi svom stricu Žersonu, dok sa druge strane oca ne poštuje i protivi mu se. Imaće problema zbog korišćenja droge.


 • Žesika (Gabrijela Duarte) – Jedina Olavova kćerka i Kloina poćerka. Dobronamerna i buntovna, uvek radi šta želi. Zatrudnela je i zbog toga morala veoma brzo da se uda za Berila, italijana koji je imigrirao u Brazil. On se uspaniči pri pomisli da bi mogao da sretne svoju suprugu italijankinju koju je napustio.


 • Agostina (Leandra Leal) – Jedina Totova kćerka. Udata i napuštena od strane Berila, koji je otišao u Brazil u potrazi za boljim životom, ali je prestao da joj se javlja i skroz nestao. Agostina je Dinova majka i radi kao restaurator nekoliko crkvi u gradu u kome živi.


 • Anjelo (Danijel de Oliveira) – Drugi Totov sin je dobar mladić pun snova. Stalno se uvaljuje u nevolje jer želi da napusti rodni grad i osvoji svet. Zbog toga radio kao turistički vodič sa namerom da sakupi novac i ode iz zemlje.


 • Berilo (Bruno Gaglijaso) – Dobar, pomalo besraman mladić, pravi se da nije laka osoba i pomalo je lenj. Bigamista je – Agostinin suprug u Italiji i Žesikin u Brazilu, i nijedna ne zna za postojanje druge. Otac je dva deteta koje ima sa dve supruge. Ne slaže se sa brazilskim tastom, Olavom, koji ga ne podnosi. Međutim, to nije novost, pošto ga ni italijanski tast, Toto, takođe ne podnosi.[You must be registered and logged in to see this image.]

3 Re: Passione / Strasti taj Ned 17 Avg 2014, 20:00

Azor Ahai

avatar
Administrator
Administrator

Fernanda Montenegro
Elizabet Beti Gouveja
Toni RamosAntonio Toto Matoli
Marijana ŠimenesKlara Miranda Medeiros Matoli
Rejnaldo ĐanekiniFrederiko Fredi Lobato
Karolina DikmanDijana Rodriges
Marselo AntoniŽerson Gouveja
Rodrigo LombardiMauro Santarem
Majana MouraMelina Gouveja
Leonardo ViljarAntero / Žovani
Klejde ĐakonisBrižida Gouveja
Elijas GlejzerDioženes Santarem
Maite ProensaStela Duarte Gouveja
Verner ŠunemanSaulo Gouveja
Kaua RejmondDanilo Gouveja
Kaiki BritoSinval Gouveja
Tami di KalafioriLorena Gouveja
Danijel de OlivejraAnjelo Matoli
Leandra LealAgostina Matoli
Migel RonkatoAlfredo Matoli
Žermano PeriraAdamo Matoli
Arasi BalabanijanĐema Matoli
Edoardo Del’AversanaDino Matoli Rondeli
Bruno GaglijasoBerilo Rondeli
Irene RovačeKlotilde Klo Suza e Silva
Francisko KukoOlavo da Silva
Gabrijela DuarteŽesika Silva Rondeli
Vera HolcMarija Kandelarija Kande Lobato
Larisa MasielFelisija Lobato
Bijanka BinFatima Lobato
Daizi LisidiValentina Miranda
Karol MakedoKeli Miranda
Marselo MedikiKarmelo Mimi Melato
Emilijano KejrozNono Benedeto
Alešandra RisterŽakelin Žaki Mourao
Simone GutijeresLurdinja
Flavio MiglijasioFortunato
Andrea BasičiGida
Žulio AndradeArtur Melo Peišoto Arturizinjo
Debora DubokOlga Žunkeira
Danijel BonaventuraĐogo Dijas
Adrijana PradoLaura Melo Peišoto
Rodrigo dos SantosNoronja
Kejt LiraMirna
Gabrijel VainerŠulepa
Gabrijela Karneiro de KunjaKristina Kris
Andrea BasitŽuida
Đulio Lopesdoktor Kavarzere
Andre Luiz FrambakKridinjo
Pedro LoboAmendoim
Luiz SeraTalariko
Dani BreskianiMara
Patrisija PilarŽulijana
Mauro MendosaEuženio Gouveja[You must be registered and logged in to see this image.]

Sponsored content


Nazad na vrh  Poruka [Strana 1 od 1]

Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu